onsdag 1 september 2010

BERGSLANDET TILL OXTINDARNA

Sommaren går mot sitt slut och de intensiva förberedelserna inför avresan i november är i full gång. Under sommaren har vi ägnat oss åt individuell träning och jobbat på olika håll, med allt från klättring och grottor till Rope Access och alltiiallo på Nybyggarland i Storuman.



Nu är det dags att samlas igen efter sommaren och vi åker norrut, där siktet är inställt på Oxtindarnas mäktiga glaciär. Där kommer vi under två veckor att bestiga toppar, spendera massor med tid på isen och svetsa samman gänget ännu lite till. Vi har haft en hel del kontakt under sommaren, men det ska bli väldigt skoj att samla gänget igen!




De flesta utrustningsdetaljerna är inköpta och från flera av våra samarbetspartners har leveranserna redan kommit. Under sommaren har vi inlett samarbete med olika företag, som nu har gett oss skor, rep och tält. Det är vi glada och stolta över, och exakt vilka företag vi arbetar med kan ni se på vår hemsida www.bergslandet.com. Vi kommer att utvärdera både utrustning, mat och kläder - och efter tre månader bland Chiles berg kommer vi verkligen att se hur grejerna fungerar! Vi väljer att samarbeta med företag som delar vår syn på kvalité och under våra två veckor på Oxtindarna kommer vi att testa utrustningen.

I slutet av september kommer vi att anordna en tävling, där fina priser utlovas. Håll utkik på hemsidan, här på bloggen eller i nästa nyhetsbrev!