tisdag 1 juni 2010

FÖLJ OSS PÅ VÅRA NYA JOBB I SOMMAR

Nu är vår fjälledarutbildning på två år klar i Storuman. Det känns galet bra att ha en sådan bred praktisk utbildning i ryggen, både innan man ger sig ut i arbetslivet och innan vi åker iväg på vår expedition.




Sommaren här och de flesta kanske börjar planera och längta efter semestern. Vi på Bergslandet har precis avslutat vår utbildning i Storuman, och nu börjar livet som säsongsanställd. Juli-Augusti är månaderna som det finns mycket att göra inom turismen! Det känns verkligen spännande att få ge sig ut i arbetslivet efter två års utbildning inom yrket.

Morgan har flyttat till Gotland och guidar i Lummelundagrottorna. Jag, Isabella, kommer också guida en del grottor men på sydligare breddgrader i Kullaberg. När vi var på träningsresa med Chilegänget förra hösten på Kullen, blev jag helt begeistrad av det fina naturreservatet. Nu ska jag få jobba där hela sommaren, och det känns väldigt lyxigt.


José skall utbilda sig inom Rope Access i Stockholm, och förhoppningsvis jobba med att montera 3G master på hög höjd runt om i landet. Nora, jobbar på det härliga företaget Nybyggarland strax utanför Storuman, och kommer synas runt i kring Skarvberget med tung packning om vi känner henne rätt.

I sommar bloggar vi från våra arbetsplatser, som förhoppningsvis kommer ge lika många fina bilder och historier som vår utbildning har gjort.

Vi kommer också dela med oss av våra träningstips för att vara i bra form innan vår expedition.

Vi kanske ses på semestern, vem vet?