söndag 11 april 2010

MER ÄN 40 MM REGN?




Förberedelserna inför del två av projektet är i full gång och fastän vi varit på olika orter har arbetet gått framåt. Vi tittar just nu på olika tält och andra utrustningsdetaljer. Vilka rep ska vi ta med? Hur många och hur långa isskruvar? Kläder? Mat?




Frågetecknen är många, men en hel del saker börjar falla på plats. Mat har det skickats en del av till oss och den första leveransen av handskar har kommit. Högsäsongen för bergsbestingning i Chile är i sitt slutskede, vilket ökar chanserna att få aktuell information från bergen. José har kontakt med flera personer, som förser oss med färska rapporter och bilder.



En viktig del är den gemensamma träningen och ikväll åker vi till Narviksområdet för att klättra och åka skidor. Vid Leirvikstunneln har klippan torkat upp och erbjuder fin klippklättring. Sedan blir det alpin klättring och kamvandringar i en härlig blandning. Enligt norska meteorologiska institutet, YR, ska det komma mer än 40mm regn från måndag till fredag. Jag har aldrig varit någon fan av långtidsprognoser, men visst kunde utsikterna varit bättre. Å andra sidan får vi kanske en rejäl prövning där vårt tålamod och ork verkligen sätts på prov!

Efter Narvikstrippen beger vi oss söderut till Kebnekaise för en kurs tillsammans med klassen. Vi återkommer med rapporter i början på maj. Tills dess - ha en skön vår allihopa!