tisdag 16 mars 2010

HUR VILDMARK KAN EN MÄSSA EGENTLIGEN BLI ?

Årets Vildmarksmässa samsades med Svenska Flugfiskemässan och båtmässan Allt för Sjön. Detta resulterade i att det var mycket folk, med vitt skilda intressen, som möttes i mässhallarna i Älvsjö. Men ärligt talat: Hur vildmark blir det med skinande båtar i hallen bredvid?

"Målet med Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan är att besökarna ska få kunskap och inspireras till ett aktivt friluftsliv." Detta tror jag lyckades till stor del. Besökare, vars främsta intresse är flådiga båtar, får möjlighet att se ett annat sätt att färdas i naturen. Besökare, som främst är intresserad av klättring, kanske hittar ett nytt intresse bland fiskespön och allehanda flugor.

För vår del var det en lyckad mässa. I fyra dagar stod jag och José i Fjälledarnas monter och pratade med folk. Nätverksbygge är viktigt, både för framtida projektande och jobb. Vi höll även tre föredrag, där vi berättade om vårt projekt. Det var roligt att prata med intresserat folk och vi fick många frågor efteråt. Mässan hade totalt 66 600 besökare under fyra dagar!

På lördagen delades priserna Årets Äventyrare 2009 och Årets Äventyr 2010 ut. Tyvärr gick priset inte till oss, men vi vill passa på att gratulera vinnarna och önska dem lycka till! http://www.aretsaventyrare.se/Vinnarna.html

Hur vildmark blir det med skinande båtar i hallen bredvid? Vad tycker du?