lördag 30 januari 2010

JANUARITRÄNING



Vi har åkt till Skarvsjöby för helgen och tränar och jobbar tillsammans hemma hos Nora. Med en kall dag, då temperaturen var runt 24 grader kallt ute fick vi till ett benpass i garaget och systematisering av utrustning, samt snöankartest i snöhögen på gården.





Det är viktigt för oss att tänka igenom vad vi kommer behöva för klätterutrustning i Chile. Vi måste hålla vikten nere, och kan inte ta med alla prylar vi har när vi sportklättrar. Vi har diskuterat bl.a. hur många slingor vi skall ha, vilka rep vi kommer att ha och hur många karbiner minimum man behöver ifall man skall göra sprickräddning? Vi har också pratat mycket om olika ankarbyggen, vilka som blir mest användbara och säkra beroende på terrängen och bergen.
Efter lunch gick vi ut och byggde snöankare i snöhögen på utfarten, och sen höll vi på att göra en räddning på min fina Volvo 745:a.

Efter vår tredje fika drog vi ut till garaget där Nora hade benpass med oss.

Här kommer några av övningarna vi gjorde:

* Utfall

* Benböj

* ”Skenbensdöden” En person trycker ner dina fötter, då du sitter ner. Du pressar upp dem mot personens händer, och du tränar muskler du inte visste fanns.

* Tåhävningar

* Baksida lår. En person håller fast dina fötter ner i golvet, du står på knä och lutar dig framåt, rak som ett järnspett. Kramp utlovas!

* Framsida lår- Du står på knä och lutar dig bakåt också med en rak kropp

* ”Juck” – Ligg på rygg och upp med hela höftpartiet

* ”Kissande hunden” – Stå på knä, lyft upp det ena benet i luften.