tisdag 24 november 2009

FÖRSTA SKIDHELGEN

Även om det är tolv mil från Storuman till Hemavan, är det vårt hemmafjäll. Många av våra utbildningar som alpina, telemark och lavin ligger i Tärnaby och Hemavan. Det är alltid lika mysigt att stanna på Statoil i Tärnaby precis när man kommit fram. Den bjuder inte bara på ett brett friluftssortiment utan kanske också den finaste utsikten från en mack i Sverige.

Det blev dags för åkning förra helgen. Vi begav oss tidigt lördagmorgon mot fjällen. Väl i Tärnaby ösregnade det och vi blev alla lite nedstämda. Det finns ingen skidåknings mood-killer så som när regnet kommer. Vi började fundera på att sticka till Noras stuga för att spika panel, men på vägen mellan Tärna och Hemavan, ungefär vid portbron börjar det vräka ner snö.
Jodå, i Hemavan bjöds på lössnö! I november! Tyvärr var det bara åkbart i första delen av centrumbacken där det var någorlunda lutning. I andra delen fick man i princip staka sig fram på flacken. Efter lunch var det ganska uppkört, och nu fick man fart ner för hela backen.
Säsongen är igång! Wiho!
Bilden är från vår lavinkurs i Hemavan, vi hade i februari.

Isabella